Koelhouden.nl

Liebherr GP 1213-21

Bekijk de goedkoopste Liebherr GP 1213-21

De Liebherr GP 1213-21 is te koop bij

Review
Liebherr GP 1213-21

De Liebherr GP 1213-21 is een compacte vriezer, ideaal voor kleine huishoudens of ruimtes met beperkte oppervlakte zoals een keuken of schuur. Met een hoogte van 88 cm en een inhoud van 98 liter biedt het apparaat voldoende opslagruimte voor 1 tot 2 personen. Een interessante feature is de “supervriezen” functie, die niet alleen de invriestijd van nieuwe producten verkort maar ook energie bespaart. Het geluidsniveau van 39 dB en de jaarlijkse energiekosten van 68 euro zijn beide redelijk.

Qua technologie komt de vriezer met Low Frost, wat betekent dat je het maar twee keer per jaar hoeft te ontdooien. Dit bespaart zowel tijd als energie. Echter, de bouwkwaliteit wordt als ‘middenklasse’ beschouwd, dus verwacht niet dat het net zo duurzaam is als sommige high-end modellen. Desondanks biedt het een goede betrouwbaarheid voor zijn prijs en specificaties.

Wat betreft flexibiliteit in plaatsing, de vriezer is ook geschikt voor gebruik in een schuur of garage zolang de temperatuur boven de -15 graden Celsius blijft. Hoewel het energielabel E niet het meest efficiënt is, valt het stroomverbruik binnen acceptabele grenzen. Al met al, een solide keuze als je op zoek bent naar een functionele, compacte vriezer zonder al te veel toeters en bellen.

Liebherr GP 1213-21 review

De Liebherr GP 1213-21 is een tafelmodel vriezer die vooral geschikt is voor mensen met weinig ruimte in de keuken of schuur. Deze vriezer, met een hoogte van 88 cm en een inhoud van 98 liter, is ideaal voor 1 tot 2 personen. Een van de belangrijkste voordelen is de optie "supervriezen", waardoor je nieuwe producten snel kunt invriezen en zo energie bespaart. Het apparaat heeft een energieklasse E-label en een jaarlijks energieverbruik van 170 kWh, wat neerkomt op een jaarlijkse energierekening van 68 euro. Een van de nadelen is wellicht de bouwkwaliteit, die als 'middenklasse' wordt beschouwd. Toch biedt het apparaat een uitstekende opslagcapaciteit en een geluidsniveau van 39 dB, wat als 'normaal' wordt beschouwd.

Type vriezer: Tafelmodel met Low Frost-technologie

De Liebherr GP 1213-21 is een tafelmodel vriezer. Dit betekent dat het apparaat vrijstaand is en ideaal voor kleinere ruimtes, zoals een compacte keuken of schuur. De Low Frost-technologie zorgt ervoor dat je het apparaat slechts twee keer per jaar hoeft te ontdooien, wat zowel tijd als energie bespaart. Dit type vriezer is perfect voor kleinere huishoudens van 1 tot 2 personen en past bijna overal dankzij zijn compacte formaat. Hoewel het misschien niet de meest geavanceerde vriezer op de markt is, doet het zeker zijn werk goed.

Stroomverbruik: Energieklasse E met een jaarlijkse kost van 68 euro

Het apparaat heeft een energielabel van E en een jaarlijks energieverbruik van 170 kWh. Dit komt neer op ongeveer 68 euro per jaar aan energiekosten. Hoewel dit niet het meest energie-efficiënte model op de markt is, is het ook niet het slechtste. De 'supervriezen'-functie kan je wel wat besparing opleveren als je vaak nieuwe producten invriest. Over het algemeen is het stroomverbruik redelijk en niet overdreven hoog.

Bouwkwaliteit: Middenklasse bouwkwaliteit voor betrouwbare prestaties

De Liebherr GP 1213-21 heeft een middenklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat je kunt verwachten dat het apparaat een behoorlijke levensduur heeft, maar niet zo lang als een topklasse model. Echter, voor de prijs en de specificaties, biedt het apparaat een goede betrouwbaarheid. Als je van plan bent om deze vriezer voor een langere periode te gebruiken, dan is dit een redelijke keuze.

Inhoud: 98 liter opslagcapaciteit

Met een netto inhoud van 98 liter biedt deze Liebherr vriezer voldoende ruimte voor een huishouden van 1 of 2 personen. Omdat het een tafelmodel is, mag je geen enorme opslagcapaciteit verwachten. Toch biedt het apparaat voldoende ruimte voor je dagelijkse vriesbehoeften. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je het apparaat eenvoudig in kleinere ruimtes kunt plaatsen.

Geluidsniveau: Normaal met 39 dB

Het geluidsniveau van dit model is 39 dB, wat als 'normaal' wordt beschouwd. Je zult het apparaat wel horen, maar het is niet storend luid. Dit maakt het geschikt voor plaatsing in een keuken of zelfs in een open leefruimte, mocht je daar de ruimte voor hebben.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, mits boven -15 graden

Deze Liebherr vriezer is geschikt voor gebruik in een schuur of garage, mits de omgevingstemperatuur boven de -15 graden Celsius blijft. Dit is een groot voordeel als je extra vriesruimte nodig hebt en deze buiten de keuken wilt plaatsen. Houd er rekening mee dat de energie-efficiëntie kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur, maar over het algemeen is dit een flexibele optie voor extra opslag.