Koelhouden.nl

Veripart VPVR701

Bekijk de goedkoopste Veripart VPVR701

De Veripart VPVR701 is te koop bij

Review
Veripart VPVR701

De Veripart VPVR701 is een tafelmodel vriezer die een goede balans biedt tussen prijs, energiezuinigheid en opslagcapaciteit. Het heeft een unieke luchtcirculatie functie die zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling in de vriezer. Maar met een energielabel van D is het niet de meest energiezuinige keuze. Ook heeft het apparaat geen anti-ijsvorming en valt de bouwkwaliteit in de basisklasse, wat vragen oproept over de levensduur.

Het apparaat is vrijstaand en compact, waardoor het gemakkelijk te plaatsen is in diverse keukenopstellingen. De afgedekte condensor beschermt tegen stofophoping, wat gunstig is voor een stabiel energieverbruik. De inhoud van 85 liter maakt het ideaal voor kleinere huishoudens; je kunt er twee volle boodschappentassen in kwijt.

Op het gebied van energieverbruik zijn de jaarlijkse kosten ongeveer € 52. Dit is niet buitensporig maar ook niet superzuinig. Het geluidsniveau van 40 dB wordt als luid beschouwd, wat een overweging kan zijn als je een stille leefomgeving prefereert. Ten slotte is het apparaat niet geschikt voor plaatsing in een schuur of garage vanwege zijn specificaties.

Veripart VPVR701 Review

Voor wie op zoek is naar een energiezuinige tafelmodel vriezer, is de Veripart VPVR701 een aantrekkelijke optie. Deze vriezer biedt namelijk een goede balans tussen prijs, energiezuinigheid en opslagcapaciteit. Voor ongeveer € 52,- aan jaarlijkse energiekosten houdt deze vriezer je bevroren voedsel goed koud dankzij zijn luchtcirculatie. Aan de andere kant heeft het apparaat geen anti-ijsvorming, en met een energielabel van D is het ook niet de meest efficiënte optie op de markt. Ook is de bouwkwaliteit basisklasse, wat vragen oproept over de levensduur van het apparaat. Toch heeft het ruimte voor twee volle boodschappentassen en is het handig voor kleinschalig gebruik.

Type vriezer: Tafelmodel met evenwichtige luchtcirculatie

De Veripart VPVR701 is een vrijstaand tafelmodel, wat betekent dat het ontwerp compact en gemakkelijk te plaatsen is in diverse keukenopstellingen. Het apparaat heeft een afgedekte condensor die beschermt tegen stofophoping, wat gunstig is voor een stabiel energieverbruik. De meest indrukwekkende functie is echter de luchtcirculatie. Deze zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling in de vriezer, waardoor het niet uitmaakt waar je je diepvriesgroenten of brood plaatst. Het blijft overal even koud, wat bijdraagt aan de efficiëntie van het apparaat.

Stroomverbruik: Jaarlijkse energiekosten € 52,- en energielabel D

Dit model is redelijk zuinig, maar met een energielabel D is het zeker niet de meest efficiënte vriezer op de markt. Het jaarlijkse energieverbruik bedraagt ongeveer 131 kWh, wat zich vertaalt naar ongeveer € 52,- aan energiekosten. In de context van diepvriezers is dit niet buitensporig, maar als je echt op zoek bent naar een energiebesparend model, zijn er betere opties beschikbaar.

Bouwkwaliteit: Basisklasse met een afgedekte condensor

Het apparaat valt in de basisklasse als het gaat om bouwkwaliteit. Dit kan een indicator zijn voor een kortere levensduur in vergelijking met vriezers van een hogere klasse. Echter, een pluspunt is de afgedekte condensor. Dit beschermt het apparaat tegen stof en zorgt voor een stabiel energieverbruik.

Inhoud: 85 liter netto inhoud geschikt voor kleinschalig gebruik

De Veripart VPVR701 heeft een netto inhoud van 85 liter. Dit valt onder de categorie 'klein' volgens de algemene vuistregel voor vriezercapaciteit. Dit betekent dat het apparaat ideaal is voor kleinere huishoudens of als extra opslag. Je kunt er ongeveer twee volle boodschappentassen in kwijt, wat voldoende is voor de dagelijkse behoeften van een klein gezin of eenpersoonshuishouden.

Geluidsniveau: 40 dB, gecategoriseerd als luid

Met een geluidsniveau van 40 dB valt deze vriezer in de categorie 'luid'. Dit kan een nadeel zijn als je een stille leefomgeving prefereert. Het is dus iets om rekening mee te houden bij de plaatsing van het apparaat. Voor een keuken die gescheiden is van de leefruimte zal dit waarschijnlijk minder een issue zijn.

Geschikt voor schuur of garage: Niet geschikt voor plaatsing in schuur of garage

Deze vriezer is niet geschikt voor plaatsing in een schuur of garage. Dit is een belangrijke overweging als je van plan bent om extra opslagruimte te creëren buiten de reguliere leefruimtes. Het kan komen door de specificaties van de vriezer, die wellicht niet goed functioneren onder de variabele temperatuurcondities die je in dergelijke ruimtes kunt aantreffen.