Ontdooitimer
De ontdooitimer schakelt de ontdooitherwarmer meerdere keren per dag in om eventuele vorst die zich op de vrieskamerverdampers heeft opgehoopt, te smelten. Als de ontdooiverwarmer niet wordt ingeschakeld, zal zich vorst blijven ophopen op de verdamperspiralen en zullen de spoelen uiteindelijk bevriezen. Om ervoor te zorgen dat de ontdooitimer de ontdooitherwarmer inschakelt, moet de ontdooitimer doorgaan naar de ontdooicyclus. Als de ontdooitimer niet juist doorgaat, gaat de ontdooiverwarmer niet aan. Om te bepalen of de timer defect is, draait u de timer langzaam met een schroevendraaier of met de hand. Draai de timer totdat deze klikt. Wanneer de timer klikt, worden de compressor en de ventilatoren uitgeschakeld. Als de ontdooithermostaat en de verwarmer correct werken, gaat de kachel aan. Als de kachel wordt ingeschakeld, betekent dit dat de timer defect is en moet worden vervangen.
Ontdooi de verwarmingseenheid
De ontdooiverwarmer wordt meerdere keren per dag ingeschakeld om eventueel aanwezige rijp op de spiraalvormige verdamperbatterijen weg te smelten. Als de ontdooiverwarmer niet wordt ingeschakeld, zal zich vorst blijven ophopen op de verdamperspiralen en zullen de spoelen uiteindelijk bevriezen. Gebruik een multimeter om te testen of de ontdooi- verwarmer een storing heeft, om de ontdooi- verwarmer op continuïteit te testen. Als de ontdooiverwarmer geen continuïteit heeft, vervangt u deze.
Ontdooi thermostaat
De ontdooiverwarmer wordt meerdere keren per dag ingeschakeld om eventueel aanwezige rijp op de spiraalvormige verdamperbatterijen weg te smelten. Voordat de ontdooicachel wordt ingeschakeld, moet de ontdooithermostaat aantonen dat de verdamperspiralen koud genoeg zijn. Als de batterijen koud genoeg zijn, zorgt de ontdooithermostaat ervoor dat de ontdooiler kan worden ingeschakeld. (Gewoonlijk moet de temperatuur van de batterijen onder 30 graden Fahrenheit zijn.) Als de thermostaat defect is, zal de ontdooiverwarmer niet inschakelen, waardoor de verdamperspiralen kunnen bevriezen. Om te bepalen of de ontdooithermostaat een fout heeft, gebruikt u een multimeter om de thermostaat te testen op continuïteit. Als de ontdooithermostaat geen continuïteit heeft, vervangt u deze.
Deurpakking
De deurpakking voorkomt dat lucht in of uit de vriezer lekt. Als de pakking van de deur gescheurd is of geen betrouwbare afdichting creëert, of als de vriezer niet goed gesloten is, kan er vochtige lucht in de vriezer lekken. Wanneer deze vochtige lucht de koude verdamperspiralen passeert, condenseert het en bevriest het op de spoelen. Als vochtige lucht voortdurend in de vriezer lekt, ijskoud de verdamperspiralen te snel weg en kan de ontdooicyclus niet bijbenen. Om te bepalen of de pakking een betrouwbare afdichting creëert, sluit u de deur van de vriezer op een dollarbiljet en probeert u de dollarbiljet uit de deur van de vriezer te trekken. Als de dollarrekening op zijn plaats blijft plakken, zorgt de pakking voor een goede afdichting. Als de dollarbiljet naar buiten schuift of eruit valt, heeft de pakking een lek. Herhaal deze procedure helemaal rond de koelkastdeur. Als de dollarrekening op geen enkel moment blijft hangen, is de pakking defect. Als de pakking van de deur defect is, moet deze worden vervangen.